Search here...
TOP
Copii Lifestyle Sanatate

Hei, GooVid

#stauacasa este tot un fel #rezist  care s-a dovedit a nu fi nimic motivational ci numai un slogan….si ca orice slogan ramane un strigat din rarunchi si nimic mai mult, intucat faptele necesita efort, timp, energie, strategie, echipa uneori….iar noi, romanii, functionam excelent,dar separat. Nu stiu de ce,naiba, suntem atat de orgoliosi si mandrii,ambele caracteristici stand vis-a vis de tanti Prostia. Poate pentru ca in fiecare roman zace un lider nedescoperit inca, poate ca fiecare minte este mai luminata si vrea sa conduca si pentru asta munca in echipa este dificila,si as putea insira o gramada de poate ca, dar nu este cazul.

Acum stau acasa sau #stauacasa si traiesc din propria grasime precum morunul. CAT? Raspuns final: nu stiu…cum de fapt nimeni nu stie.

Suntem fericiti ca nu mai mergem la munca pentru ca a venit Goovid-ul peste noi taman din Italia… ca la noi importul a fost via Italy ,aci si la capitolul import romanul sughita la fake-uri…. Cum sa iei tu virus chinezesc original cand il poti lua la extra pret din Italia ,basca adus si de romanii nostri ca un gest de marinimie la revenirea pe planurile mioritce… Cum sa vii tu acasa la copii sau parinti cu mana-n -vorba-aia dos si sa nu aduci frumusete de virus “made in Italy?” Acu’ intre noi fie vorba puteai si tu, ‘nea pacientul 0 sa aduci o geanta Versace sau Dolce si nu un GooVid de m-a transformat in Teacher-ul propriului copil prin #stamacasa

Offfffff…..clasa 0, am crezut ca odata cu mersul la scoala voi ramane numai cu activitatile noastre obisnuite ,care si asa sunt multe, iar cum fac si programa clasei 0 caci, vezi-Doamne, pot repeta copiii anul. Zau? si repet si eu teatrul? Stagiunea, zic? Nu! Noi am fost primii inchisi…risc mare sa ii contaminam pe altii. Cine are nevoie de cultura cand lumea este in razboi nevazut, dar atat de simtit cu GooVid-ul. Cine? Ca ne baturam pe hartie igienica din Alaska pana in Japonia si din Islanda pana in Australia…. Pe semne ca se anunta vremuri kakacioase.

#stau acasa si ma umplu de nervi uitandu-ma la toata viata noastra care,sub pretext de CoVid19, incepe sa ne stranga atat de tare ca ne va plesni pielea pe noi… si nu de grasi ci de nervi si neputinta. Pe mine ma chinuie altceva: unde este lumea si viata pe care am construit-o 41 de ani? Unde este linistea din zbucimul meu interior al celor mai frumosi ani ai vietii mele- anii tineretii pe care nimeni si nimic nu mi-i poate da inapoi? Unde e linistea pe care o tot amanam luna dupa luna,an dupa an cu gandul: ”trag acum si apoi liniste si viata nene..”

Am liniste acum cu #stauacasa dar nu am viata. Viata este in fiecare pereche de ochi pe care o intalnesti pe strada, viata este in tumultul strazii bucurestene, viata este  in tipetele asurzitoare din parcurile aglomerate, viata este in masina blocata in trafic, viata este in multele joburi pe care le accepti ca actor si alergi de-ti ies ochii din cap sa arati ca existi , viata este in mersul la platit rate la banca luna de luna, viata este in goana zilnica pentru a pune ceva bun si sanatos copilului sa manance, viata este in fiecare raza de soare care iti mangaie genele matinal cand suna ceasul “prea dimineta”sa duci pruncul la scoala, viata este chiar si atunci cand alergi pe trotuar si calci in kktul unui caine pe care stapana-su a “uitat” sa il ia cu punga, viata incepe cu un “iar ma scol atat de dimineata…..”

Acum #stauacasa si incerc sa #rezist……sa nu imi ia foc sufletul in mine de neputinta. Stau acasa si ma uit ingrozita la copilul meu caruia ii spun “e bine, mama, inca e bine…” dar NU ESTE BINE. Este al dracului de rau si urat, iar cine nu vede dincolo de #stauacasa  si #instastory  pe care le facem din plictiseala sau din dorinta de a ne minti in primul rand pe noi insine….inseamna ca nu a trait pana azi CI A VEGETAT.

Stam acasa cu totii si macar hai sa facem un exercitiu scurt de  imaginatie…. Peste o luna….#stamacasa se va transforma in #mamplictisit , iar peste alte 2 luni se va citi un dor pentru un loc de munca…..Cat crezi ca va tine #stauacasa ca guvidul pe fundul marii in mal? Vine factura, vine chiria sau rata, vine intretinerea caci,da, statu’ acasa costa mai mult….si o sa o simtim pana in maduva oaselor si vedem noi cum #stamacasa asta nu va mai da de lucru nici artistilor, nici influencerilor, nici saloanelor de infrumusetare si tratamente, nici injectarilor sau operatiilor estetice, nici restaurantelor care acum doua zile s-au inchis in disperarea patronilor si urletul interior si plin de neputinta al angajatilor, nici supermarketurilor nu le va mai aduce asa vanzari la hartia igienica, orez si conserve….caci #stauacasa nu a produs nimic.

La pachet cu #stauacasa avem capitolul 3 in 1 ca cafeaua, Europa ne trimite acasa toata spuma marii care vine insetata si infometata fara bani si locuri de munca, fara somaj sau asigurari- caci, nu-i asa, cine a cotizat cat au bananait ei prin tari straine cand noi ridicaram ce ridicaram in Romania,care, btw, lor le-a cam putit in ultimii ani…..

Acest  slogan vine idiot cu toata mizeria la pachet. Ne va pune cu botul pe labe direct, ne va transforma tara si orasul meu drag- Bucurestiul , pe care il ador, intr-unul dintre orasele mai putin sigure…de ce? Pai dupa ce #staiacasa si se inchide firma unde lucrai si se mai inchid si sute de alte firme ca noi toti sa #stamacasa , dupa ce vin cohorte dezlantuite adunate de-peste-tot din Europa “fara virusi ,ca noi nu suntem telfoane sau calculatoare sa avem virusi” ….atunci din ce-om manca? Fie unii din altii,  fie ne dam in cap direct pe strada sa luam o geanta sau un portofel ….gol, caci si acela ,  ca si noi, #astatacasa….

Daca mi-e frica? Da , dar nu de GooVid ci de ceea ce aduce el la pachet : izolare, stau acasa, privare de libertate, lipsa empatiei, lipsa interactiunii umane, a datului mainii, a imbratisarlor, a pupatului pe obraz, a inchiderii cafenelelor si a restaurantelor care ii facea pe oameni mai fericiti….. iar efectele lui vor fi vizibile peste 2 luni plus-minus.

Am trait zilele astea niste emotii ciudate…prima odata cu vizita intr-un loc drag unde, de la intrare am fost antentionata si eu si copilul ‘Stati acolo, nu va apropiati” ….in conditiile in care intrasem cu masti, tocmai, pentru a fi protejati. Lumea pe care o stiam, nu mai este, lumea pe care am construit-o in tot acest timp a disparut cum dispare fumul in aer, lumea mea frumoasa si plina de viata a disparut fix atunci cand GooVid-ul si-a itit capul invizibi in tara mea numita Romania.

De aceea te detest, imi este scarba de tine virus creat sa ne distrugi noua echilibrul si fericirea, asa cum era, era perfectiune noastra, rotita noastra de hamster care odata oprita in timp si spatiu la “acum si aici “ nu stim sa functionam decat cu slogane #stamacasa pana cand statul pe loc ne aduce dorul si disperarea dupa rotita….iar atunci ce sa vezi? Nu mai avem rotita caci cu totii am dat in ea cu ce am avut.

Sa ne mearga ….bine!

«

»

what do you think?

Instagram did not return a 200.