Search here...
TOP
Paul Clayton
Interviuri Sanatate

Intalnire cu Dr. Paul Clayton, Partea a 2-a. Fata in Fata cu Stiinta: Inflamatia Cronica

În data de 28 octombrie 2019, Dr. Clayton va fi la București pentru o conferință adresata celor interesați. Accesul la conferinta va fi gratuit.

Locația este Teatrul Excelsior Str. Academiei 28 (zona Universitate- Calea Victoriei) 

Inscrierile se pot face pe adresa: inscrieri.conferintadrclayton@anicretu.ro.

* La sfârșitul articolului puteți găsi toți partenerii Zinzino din România și îi puteți contacta pentru toate detaliile și asistența de care aveți nevoie. Sunt instruiți să vă ofere toate detaliile.

 

Încă odată față în față cu știința, norocoasa sunt eu.

Încep prin a spune că sunt bine, sănătoasă, ceea ce doresc tuturor. Încet-încet se așează lucrurile și pentru fiul meu.

Da! Recunosc, sunt un om norocos. Nu știu dacă prin natura lucrurilor, prin naștere sau pentru că in ultimii 6 ani am tras cât pentru 5 vieți… nu știu dacă prin prisma deschiderii mele către lume cu tot ce am trăit, cu ce am învățat și aplicat și, cel mai important, cu ce am dat mai departe.

Îmi place să cred că am ales in viață să fiu un râu, nu un rezervor. Un râu care cerne lucrurile și le dă mai departe.

Sunt in contact cu multe mame, foarte multe care au diverse probleme cu copiii… dar și ele au. Cum să fii bine când pruncul tău… nu e? Cum?

In articolul precedent un mare om, de o simplitate și decență care te dezarmează, un om de știință de mare calibru ne dezvăluia informații utile, vitale chiar. Informații despre starea aproape generală in care ne aflăm: inflamatie cronică.

Preocupat de Epigenetică, Nutriție, Farmaco-nutrienți, având numeroase studii și cărți in aceste domenii, Dr. Clayton pune sub acuzație inflamația cronică ca o principală cauză a declanșării bolilor degenerative ca: diabet tip 2, artrite, alergii, obezitate, cancer, etc.

Ar trebui sa ne gândim la ceea ce a spus Dr. Clayton: cauza majora o reprezintă factorii care declanșează Inflamația Cronică, adica mâncarea aditivată și mult prea procesată, băuturile moderne, mediul înconjurator, medicația, dar și stresul oxidativ, faptele și gândurile pe care le emitem către ceilalți și pe care alții le emit către noi.

Împreună cu Dl. Dr. Clayton am decis ca intr-un articol viitor (in acesta) să vorbească pe larg despre soluțiile pe care le avem pentru a intra într-un Echilibru și pentru a scapa de Inflamația Cronică.

De ce am pierdut Echilibrul? Recitește articolul aici .

De ceva timp eu și copilul suntem pe o dietă de suplimente recomandată de Dl. Dr. Clayton, suplimente la care a lucrat și încă lucreză de mult timp, acele produse despre care scrie in toate cărțile sale: omega 3, beta-glucani și polifenoli.

Ce sunt, cum se numesc și ce anume produse ne-a recomandat, îl voi lasa pe dumnealui să vă spună.

1. Ani Cretu: Dr Clayton, vă sunt recunoscătoare pentru acest nou articol și pentru ajutorul necondiționat oferit mie, pentru ajutorul dat altor persoane care mi-au scris in urma primului articol. Cred că este momentul să povestiți cititorilor despre suplimentele care ne pot ajuta să ne câștigăm sau să ne menținem în starea de bine, să scăpăm de oboseala cronică, de depresii și multe alte probleme cauzate de Inflamația Cronică.
Ce produs mi-ați recomandat mie in urma testului de sănge in care reiese clar că raportul Omega 6-Omega 3 este 15,3:1 iar valoare normala este sub 3:1? Și de ce pe acesta anume?

Dr. Paul Clayton: Nu aș spune că valoarea normală a raportului omega 6: omega 3 este sub 3: 1! Acesta este raportul optim, dar norma este, din păcate, foarte diferită, datorită naturii prost concepute a alimentelor vândute de noi de Big Phood. Prevalenta (adică raportul cel mai frecvent) este în jur de 15: 1 și acesta este un motiv pentru care vedem atât de multe cazuri de inflamație cronică și atât de multe boli degenerative. Noi stim asta ca uleiurile simple de pește nu rezolvă de obicei această problemă și motivul pare să fie legat de faprul că sunt formulate incorrect, adică fără “insotitorii” necesari pe care natura i-a furnizat inițial. Este extrem de important să combinăm uleiurile de pește cu “insotitorii” potriviti, pe care le găsim in peștele gras și in uleiul de măsline cu continut mare de polifenoli. Uleiul Balance combină uleiul de pește foarte pur cu uleiul de măsline cu continut mare de polifenoli. Aceasta este formula pe care am găsit-o este de departe cel mai eficient mod de a corecta raportul dintre omega 6 si omega 3 și a rezolva problemele de sănătate legate de un raport excesiv de mare omega 6 : omega 3.

2. Ani Cretu: Pe piața din România ajung multe suplimente. Lumea este deja copleșită de numărul acestora dar mai ales de reclamele la aceste suplimente.
Pentru că vor fi oameni care mă vor întreba, pentru că este important de știut, vă rog Dr Clayton să ne spuneti ce aduce in plus BalanceOil de la Zinzino față de alte produse similare? Care sunt componentele de bază ale acestui supliment? Cât timp v-a luat până l-ați scos pe piață?

Dr. Paul Clayton: Balance Oil nu este doar un ulei de pește ci este uleiul de pește plus un continut ridicat de polifenoli provenit din uleiul de măsline recoltat devreme.**

** uleiul extravirgin obtinut din maslinele verzi are calitati mult diferite de uleiul extravirgin recoltat standard. A fost nevoie de zeci de ani de cercetare pentru a ajunge la această etapă, iar apoi ani pentru a o stabili pe piață. Chiar decolează acum, așa că unii o văd ca un succes peste noapte. Dar este un succes “peste noapte” care a durat / necesitat aproape 40 de ani!

3. Ani Cretu: Există contraindicații la administrarea Balance Oil? Poate oricine să îl ia? Poate toată lumea să ia supliment cu ulei de pește? Există alternativă un produs vegan? Care este cantitatea necesară pentru o zi?

Dr. Paul Clayton: Singura precauție stabilită este la acei indivizi care iau anticoagulante. Nu este cu adevărat o contraindicație, deoarece medicul asigură monitorizarea timpului de coagulare a sângelui si, atunci cand este necesar, pot reduce doza. Există motive teoretice pentru a crede că subiecții cu pirolurie pot să nu reacționeze bine la uleiul BalanceOil, dar, deoarece profesia medicală nu este nici măcar sigură dacă există pirolurie, este prea devreme pentru a stabili acest lucru ca o precauție.

Și da, există o alternativă vegană. Pare ciudat, dar peștele nu face ulei de pește ci il obține din mâncarea sa și, în special, din uleiurile produse de algele de apă rece. Astfel, putem extrage omega 3 cu lanț lung din alge marine. Vă rugăm să rețineți că acestea sunt foarte diferite de omega 3 cu lanț scurt de in sau cânepă. Acestea nu sunt chiar utile.

4. Ani Cretu: Dr Clayton, această Companie, Zinzino, oferă clienților posibilitatea să-și facă teste de sânge care se lucrează in Norvegia la Laboratoarele Independente Vitas.
Este important să facem testul înainte de a începe suplimentul? Și la cât timp ar trebui repetat testul de sânge pentru a vedea cât a scăzut inflamația?

Dr. Paul Clayton: Nu cred în medicalizarea tuturor și nu toată lumea are nevoie de Balance Oil. Îți recomand să testezi înainte de a cumpăra orice supliment pentru a vedea dacă ai nevoie într-adevăr. Dacă testul arată că ai deja un raport omega 6: omega 3 bun, nu-l cumpăra! Dar dacă obțineți un rezultat rău, atunci merită cu siguranță să faceți ceva în acest sens pentru a vă îmbunătăți perspectivele de sănătate, iar Balance Oil este răspunsul.
Schimbarea raportului omega 6: omega 3 în membranele celulare este un proces lent, așa că ar trebui să testezi din nou, după aproximativ 4 luni.

*N.A. Este foarte important să știți că:
– testele se fac acasă, in cutie este tot ce e nevoie pentru asta.
– mostrele se trimit fără numele pe plic sau in interior, doar țara și data recoltării.
– fiecare individ face poza codului din interiorul cutiei, de pe hârtia in care se pun cele 2 picături de sânge, se pune la poștă cu timbru de Norvegia-12 lei și după aproximativ 2 săptămâni jumătate se intră aici ,unde introduceți codul și descărcati rezultatele.

5. Ani Cretu: Aș vrea să trec la recomandările dv, respectiv la suplimentele  pe care mi le-ați recomandat pentru Adan, fiul meu. In România este un… val in continuă creștere a numărului de peroane alergice.
I-ați dat uleiul Balance, ZinoBiotic, Protect de la Zinzino și Quercitin- Swanson.
Le puteți spune tuturor pentru ce sunt și dacă sunt recomandate persoanelor cu alergii?

Dr. Paul Clayton: Balance Oil este o modalitate extrem de eficientă de a reduce stresul inflamator în organism. ZinoBiotic face același lucru în intestin, prin modularea microbiomului și readucerea sa la ceea ce era înainte cu sute de ani.
Beta-glucanii 1-3, 1-6 din Protect de la Zinzino schimbă raportul TH1 / TH2, ceea ce inseamna un efect anti-alergic puternic, iar quercetina, printre altele, stabilizează mastocitele iar asta reprezinta, de asemenea, un puternic efect anti-alergic . Când combinați nutrient cu proprietati anti-alergice și antiinflamatoare, simptomele alergiei sunt mult diminuate; vedem chiar rezultate uimitoare.

*N.A. – (La Zinzino) Există ulei VEGAN cu omega 3 și polifenoli, fie pentru cei cu alergie la produsele din pește, fie pentru persoanele cu dieta Vegană.

6. Ani Cretu: Asemeni fiului meu sunt foarte multe persoane cu afecțiuni gastro-intestinale sau Boala Chron in România.
Ce le recomandați lor? Care este schema de suplimente?

Dr. Paul Clayton: ar trebui să subliniem că, în conformitate cu reglementările actuale, este ilegal să spunem că un produs nutrițional poate trata o boală și este ilegal, indiferent de ceea ce spune știința. Deci, nu pot spune că ZinoBiotic poate trata IBD, sau chiar IBS.
Cu toate acestea, dacă vorbești cu oricine a folosit acest produs, acesta îți poate spune propria poveste. Am auzit, până acum, multe sute de astfel de povești și îmi amintesc de ce am vrut să studiez medicina în primul rând. Dorința mea a fost să ajut oamenii și instrumentele farmaco-nutritive pe care le-am dezvoltat la Zinzino mi-au permis să fac asta într-un mod fără precedent.
Nu toate cazurile răspund atât cât și-ar dori (sau noi), așa că în această situație am adăuga Balance Oil pentru imbunatatiri suplimentare.

7. Ani Cretu: Acum as vrea să îndrept atenția către o categorie de vâstă foarte mică: 0-3 ani. Ei sunt din ce in ce mai afectați de probleme intestinale și alergii.
Ce suplimente pot lua acești copii?

Dr. Paul Clayton: Toate instrumentele / produsele pe care le-am dezvoltat sunt în întregime naturale și derivate din alimente. Deci, pot fi utilizate la aproape orice vârstă, deși reglementările actuale stipulează că nu trebuie să fie vizați sugarii foarte mici. În opinia mea, poate fi extrem de contra productiv, pentru că știu că, în multe cazuri, tinerii beneficiază foarte mult de intervențiile pe care le folosim. Utilizarea acizilor grași omega 3 în ADHD, de exemplu, este foarte bine evidențiată.

8. Ani Cretu: o altă problemă importanta: intoleranța la gluten, intoleranța non-celiacă la gluten și Boala Celiacă. Există produse care nu pot fi luate de persoanele care suferă de una dintre aceste afecțiuni?

Dr. Paul Clayton: Produsele noastre sunt fără gluten și hipoalergenice. De fapt, sunt de mare ajutor în alergie și în bolile auto-imune!

9. Ani Cretu: Dr Clayton, in cât timp va începe o persoană să simtă diferența? Când se instalează starea de bine? Există o perioadă pentru tratament și urmează întreținerea?

Dr. Paul Clayton: Când iei BalanceOil durează de obicei câteva săptămâni pentru a începe să prezinte îmbunătățiri. ZinoBiotic produce beneficii foarte evidente în primele 3 – 4 zile, iar Viva – bine, cu Viva, apar beneficii majore după prima doză!

10. Ani Cretu: Ca și numărul alergicilor, numărul persoanelor cu Diabet tip 2 este in expansiune. Pentru ei există posibilitatea ca afecțiunea să fie ținută sub control sau vindecată? Dacă da, cum?

Dr. Paul Clayton: După cum am spus mai sus, nu avem voie să facem mențiuni medicale pentru produsul natural sau nutrițional.
Aceste reglementări sunt complet depășite dupa cum arata studiile recente din domeniul nutriției, dar trebuie să respectam legile indiferent dacă credem în ele sau nu. Așadar, nu pot să comentez despre diabetul de tip 2, în afară de a spune că există o bună probă a faptului că această afecțiune poate fi îmbunătățit semnificativ prin restricție calorică, restricție de carbohidrați și exerciții fizice.

11. Ani Cretu: Cancerul este un flagel. Există un mare paradox: medicina a progresat, iar omenirea moare de Cancer…Există posibilitatea să îți redresezi corpul și să atingi starea de bine chiar cu un diagnotic de cancer? Ar putea un bolnav de această boală să își suplimenteze dieta cu Omega3- BalanceOil?

Dr. Paul Clayton: Nu pot comenta direct despre cancer, din motivele legale bine-știute. Cu toate acestea, când pacienții cu cancer imi ajutor sau sfaturi, recomand adoptarea nutriției antiinflamatoare, deoarece cancerul este condus, în unele moduri, de inflamație.
Există alte recomandări, dar nu pot discuta despre ele aici.

12. Ani Cretu: Atunci când conștientizăm starea in care ne aftăm: oboseală cronică, stări de anxietate și depresie, diabet, alergii, etc și începem un regim de suplimente, este necesar să adoptăm și o dietă alimentară anume?

Dr. Paul Clayton: Simptomele pe care le enumerați pot avea multe cauze diferite. Cred că este mai bine să vă uitați atent la fiecare caz și să încercați să identificați natura problemei individuale, înainte de a face recomandări.

13. Ani Cretu: Domnule doctor, am aflat că vă place să creați produse care încetinesc degradarea și îmbătrânirea, suplimente care ne vor ajuta să atingem vârste onorabile fără a fi prizonierii vreunei boli degenerative. Este adevărat? Care este produsul care se încadrează aici și de ce?

Dr. Paul Clayton: Oamenii vorbesc despre scurtarea telomerilor, senescența mitocondrială și alte mecanisme ezoterice de îmbătrânire. Ei bine, fără îndoială, apar aceste mecanisme dar foarte puțini mor din cauza unor telomeri scurtati sau a mitocondriilor arse/ epuizate! Oamenii îmbătrânesc și mor cu mult înainte ca aceste mecanisme sa se desfasoare natural [să ajungă la acele orizonturi de evenimente], în mare parte din cauza bolilor degenerative cronice. Și, când te uiți la ceea ce se întâmplă în aceste cazuri, constati ca sunt determinate, în mare măsură, de deteriorarea matricii extracelulare, adica “plasa” tri- dimensională de micro-fibre care ține celulele și țesuturile noastre împreună. Dacă există stres inflamator cronic, acest lucru cauzează eroziunea excesivă a matricii, ceea ce duce la subțierea cartilajului și oaselor, încrețirea pielii / aparitia ridurilor, depunerea / formarea ateroamelor în arterele noastre, pierderi la nivelul celulelor creierului și răspândirea celulelor canceroase care ne omoară pe majoritatea dintre noi.
Aceasta se numește “inflammaging”, adica îmbătrânire generate de inflamație și, în conformitate cu această nouă înțelegere, cea mai mare parte a experienței de îmbătrânire (și a experienței de moarte) poate fi descrisă cel mai bine prin pierderea progresivă a matricii extracelulare. Cu alte cuvinte, dacă nu avem grijă de aceasta matrice, ne destramam exact ca o tesatura ieftina.  Deci, opriți inflamația excesivă. Și puteți face acest lucru cu uleiul BalanceOil și ZinoBiotic.

14. Ani Cretu: Aveți un supliment care nu vă lipsește? Unul pe care îl luați zilnic? Ce anume?

Dr. Paul Clayton: Iau zilnic BalanceOil, ZinoBiotic și Xtend. Mănânc o dietă groaznică (de fapt dieta aeriană / alimente servite pe liniile aeriene) și am o viață foarte stresantă. Dar starea mea nutritivă / statusul meu nutritional mă menține foarte sănătos. Oamenii care mă cunosc vor/ ar spune : că mi-a încetinit îmbătrânirea. Până acum!

15. Ani Cretu: Un sfat pentru toți cei care își doresc să înceapă recâștigarea unei vieți normale, fără boli și stări depresive, căci da, depresia implică existența unei stari inflamatorii în organism.

Dr. Paul Clayton: Nu mai fumați, faceți exerciții fizice regulate, pierdeți în greutate dacă trebuie. Nu mâncați alimente procesate, învățați cum să gătiți cu produse de bază. Faceți-vă timp pentru a mirosi trandafirii. Și dacă vreți mai mult,  ați putea să-mi urmați regimul nutrițional.

 

Pentru Testele de sânge, produsele Zinzino și orice detaliu, mai ales sprijin și îndrumare puteți accesa oricare dintre linkurile de mai jos:

https://www.zinzino.com/2006157322/GB

Alexandra Ștefan
Tel: +40 (723) 200 539
stefan_alexandra@ymail.com

 

https://www.zinzino.com/2006168392/RO/ro-RO/Account/

Ioana C- +40 (739) 457 563

 

https://www.zinzino.com/2006167699/RO/ro-RO

Mona Pop
+40724318918
mona@bestbefore.ro

 

https://www.zinzino.com/2006158033

Ruxandra Panait
0770845589

 

https://www.zinzino.com/2006158627/RO/ro-RO

Laura Pup
Laurabenescu@yahoo.com

 

https://www.zinzino.com/2006084332/GB

Stop Alert
+40 (739) 457 563

«

»

9 COMMENTS

what do you think?

  • Pingback: Cu și despre sănătate între noi fetele | Cu si fara masca on 11 septembrie 2019
  • Pingback: Cu sau fără .... ulei de pește? | CU SI FARA MASCA on 11 septembrie 2019
  • Instagram did not return a 200.