Search here...
TOP
Ani Cretu Cu si fara masca
Copii Despre mine Lifestyle Lucruri care imi plac

Teatrul: o piesă cheie in educația copilului

În ultimele decenii s-a umplut piața de gen de tentații care mai de care, care mai originale, care mai educative, care mai aducătoare de genialitate încă din fragedă pruncie, care mai distractive sau dătătoare de îndemânare. Și nu e rău deloc. Dimpotrivă! Avem de unde alege pentru ca ai noștri copii să facă ceea ce noi nu am făcut… fie nu am avut posibilități, fie ai noștri părinți nu s-au preocupat, fie nouă la vremea respectivă ne plăcea mai mult joaca și aruncatul cu privirea decât cartea sau cine știe ce activitate ce privea studiul îndelung.

Recunosc că fac parte dintre părinții preocupați de viitorul copilului și încerc să îi aduc in viață activități in funcție de ceea ce îi place. Nici nu vorbea bine și fuga cu el la pian. Îi plăcea căci ora se făcea și cu mult joc, dar a plecat profesoara și el a refuzat alt profesor, așadar pa-pa pian!
Am fost îndrumată să îl duc la tobe. Gata! Tobe. Ii plăcea tare și mergea săptămânal dar… la un moment dat, când starea fizică s-a degradat iar, am intrerupt.
Înot a făcut mai tot timpul, de la 6 luni. In acest moment face karate la Dinamo și matematică. Deci pentru un copil de 6 ani, comparând cu mine la aceeași vârstă, face destul.

Oho, dar sunt copii care nu au nicio zi liberă. Merg la școala, iar după-amiezele le au pline cu engleză, pictură, tenis, înot, canto sau vreun instrument, meditații – căci mergi degeaba la școală dacă nu vine învățătoarea și acasă ca să desăvârșim cunoștințele tot cu doamna de la clasă. Și aș putea continua înșiruirea multor activități la care ne supunem copiii încă de mici.

Pentru noi este o modalitate de a scăpa de vina ce nu am făcut în copilăria noastră, pentru cei care ni le pun la dispoziție este un business care merge foarte bine întrucât lumea tot face copii. Iar pentru unii copii, de multe ori o corvoadă.

Câți dintre voi își duc copiii la teatru?

Mulți dintre voi știți că sunt actriță a Teatrului Ion Creangă de peste 20 de ani și vă spun că am cel mai frumos și mai bun public din lume: copilul. Copilul intră cu tine în poveste și te crede atât de mult încât rămâi personaj și după spectacol căci așa te vede el.

Ani Cretu Cu si fara masca

Teatrul Ion Creangă este un teatru dedicat repertoriului pentru copii și anul acesta împlinește 54 de ani de existență, iar prima reprezentație a fost Harap-Alb după basmul autorului al cărui nume îl poartă, Ion Creangă.

Teatrul nostru se apleacă asupra nevoilor copiilor din ziua de azi, adaptând povesti clasice la ritmul actual, fără a le deteriora mesajul și calitatea mesajului transmis de autor.

Avem un program despre care TREBUIE să știți: Educația timpurie prin teatru sau Programul 0-3 ani. Programul a fost extins si la categoria 3-6 ani pentru a acoperi nevoile și nivelul de dezvoltare pe vârste ale copiilor. Și da, chiar funcționează și este bine primit atât de copii cât și de părinți. Spectacolele se desfășoară fără a brusca psihicul copilului mic, fără schimbări bruște de lumină, bazate pe gest și mișcare, ce abordează o temă și o pune în multe situații, spectacole create SPECIAL pentru aceste categorii de public 0-3 și 3-6 ani.

Educaţia Timpurie este realizată prin mijloacele teatrului. În cadrul programului au fost realizate spectacole special concepute pentru copiii de până la trei ani. Prin acest program, Teatrul Ion Creangă valorizează capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiuni, demers având drept motto enunţul scriitorului francez Bernard Martino: ”Bebeluşul este o persoană.” Alături de ateliere de teatru şi cursuri, spectacolele din cadrul acestui program se constituie într-o campanie de educare a părinţilor cu privire la psihologia copilului, care îşi creează baza viitorului caracter încă din primii ani de viață.

Tu ca părinte e musai să vii măcar o dată la teatru la acest gen de spectacole pe care le poți vedea la Sala Mică a teatrului din Str Biserica Amzei 21-23 în incinta ICR și îți garantez că vei reveni cu copilul căci în acest gen de spectacole copilul este parte din poveste. La multe dintre ele personajele comunică direct cu copiii făcându-i pe aceștia să trăiască magia la cel mai înalt nivel.

Îți sugerez câteva titluri pentru puiul tău mic: Pernuța Somnoroasă, La un metru de Tine, Iglu, Fără Frică, De-a Micul Prinț.

Poți vedea programul aici .

De 7 ani, noi, angajații teatrului traversam o perioadă foarte grea: jucăm fără sala noastră, cea din Piața Amzei, fiind nevoiți să căutam alte spații pe care să le transformăm in spații de teatru pentru micului privitor, ca sala mică din Str Biserica Amzei 21-23 unde se pot vedea: Prostia Omenească, Pernuța Somnoroasă, Călătorii Prin Galaxii, La un metru de tine, Micul Prinț, Fără Frică, Pinguinii Melomani, ÎmpreLună. Am ajuns să fim găzduiți de alte săli de teatru prin bună-voința directorilor, ca Sala Rapsodia de pe Lipscani 53 unde in stagiunea asta și în cea viitoare se joacă spectacole ca: Vrăjitorul Din Oz, O poveste a Porcului, Jack și Vrejul de Fasole, Crăiasa Zăpezii, Goe in Țara Minunilor, Pantalone in Lună. Mult ne-au găzduit și cei de la Palatul Copiilor unde se pot vedea spectacolele Clowns, Pantalone in Lună, Vrăjitorul din Oz și altele.

Mersul la teatru încă de mic educă și formează

In plus, costă foarte puțin pentru cât oferă. Prețul unui bilet plecă de la 13,76 până la 28 lei pentru copii, iar pentru părinți de la 18 la 35 lei.

Biletele pentru spectacolele Teatrului sunt disponibile:
La Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă din Str. Piața Amzei nr. 13, 0767 934 374, Program

Online pe www.entertix.ro / www.myticket.ro / https://www.entertix.ro/g/11/teatrul-ion-creanga.html

Biletele care nu se epuizează înainte de data reprezentației vor fi disponibile și prin intermediul punctelor mobile de ticketing ale Teatrului Ion Creangă – deschise cu aproximativ 30 – 45 de minute înainte de spectacol, în spațiile de joc, adică la intrarea in Sălile in care jucăm și pe care vi le-am enumerat mai sus.

Cu multă nerăbdare și cu o ușoară știrbită speranță, noi, actorii teatrului Creangă, așteptăm ca sala noastră dragă să fie gata și să vă fidelizăm ca spectatori, căci este greu să alergați după noi prin tot Bucureștiul.

Să vă meargă bine!

«

»

what do you think?

Instagram has returned invalid data.