Search here...
TOP
Ani Cretu Cu si fara masca
Copii Despre mine

Povestea mea

Cică textul pentru “About me“ trebuie sa fie scris serios. La naiba! Nici necrologul meu n-as vrea sa îmi fie scris serios. Il rog pe colegul meu Radu Pietreanu sa il scrie. A scris pentru mine în viață, poate scrie și pentru viața de apoi.

Sunt Ani Crețu, născută la termen pe 2 Noiembrie 1978, Scorpion. Mă mai gândesc dacă să vă spun şi numele de botez. Dar, dacă am ales să scriu fără mască, trebuie să vă spun şi povestea numelui meu: trebuia să mă cheme Cristina-Monica dar, la Starea Civilă, tata a spus: Anișoara – Elena.

Na, ca am facut-o și pe asta. V-am spus secretul meu.

M-am născut și am crescut la țară, în Ilfov (dacă îmi ies niște exprimări mai ciudate, sa stiti ca ăsta e motivul). De mică spuneam că o sa mă fac artista dar, dacă mă întrebai ce ramura a acestui vast domeniu voi îmbrățișa, ma enervam groaznic și țipam: “AR-TIS-TA!”

La 14 ani jumate m-am mutat în București pentru ca am devenit elev al liceului Teoretic Spiru Haret, secţia Limbi Străine.
În clasa a X-a am ajuns la Teatrul Național și făceam parte din gașca tânăra “Corp ansamblu“ condusă de venerabilul Bebe. Doamne, ce perioadă frumoasă din viața mea! Aici i-am cunoscut, i-am văzut pe scenă şi în viața reală pe giganții teatrului românesc. Şi uite așa mi-am îndreptat pașii către domeniul artistic (vezi, de mică aveam premoniții) latura Teatru.
La 18 ani am castigat concursul pentru rolul Cerșetorului din piesa Prinţ și Cerșetor la Teatrul Ion Creanga, unde sunt și astăzi.
Teatrul pt copii mi-a adus împlinire, desăvârșire, angoase, frustrări, pentru că toate astea fac parte din procesul de creștere interioară a unui actor. Nopțile nedormite, weekend urile petrecute de mică în teatru mi-au dat şansa să ard emoţiile care mă consumau.


Da, sunt o fire pătimașă, aprigă, emoțională dar nu emotivă.
Am învățat să îmi controlez emoțiile, dar întodeauna mă tem de judecată “Mariei Sale Publicul”.
El este bucuria, dar și angoasa mea. Energia publicului mă îngheață și mă creşte în egală măsură și nimic nu se compară cu heblu-ul de final de spectacol când izbucnește sala în aplauze.
Sunt momente unice, sublime pe care le voi lua cu mine “dincolo.”


In 2005 m-am alăturat trupei Vacanța Mare care m-a adoptat, crescut, format ca actor de TV, sitcom și mai ales ca actrița de comedie (eu fiind in viața reală o persoană destul de serioasă). Mi-au devenit în timp familie. Radu Pietreanu a scris pentru mine multe roluri, de la dive, imitări de personalități publice, țigănci, prostituate, proaste, până la celebra Urinela pentru care, recunosc, a trebuit sa îmi dau doctoratul în prostie. Vă voi povesti în alt articol cum a luat naștere Uri.

Mărturisesc că cei mai buni prieteni îmi sunt bărbații. Nu știu de ce, dar prieteniile mele de suflet legate de peste 14-15 ani cu bărbații sunt prezente în viața mea și acum. Ei mi-au fost alături și când am stat în picioare, dar și când viața m-a îngenuncheat. Radu și Radu așa ii cheamă – unul actor, altul doctor.

Am putine pasiuni pe lângă meseria mea, care îmi este pasiunea suprema. În 2007, anul în care am divorțat de Ionuț, fostul soț, am descoperit pasiunea pentru motocicletă. De fapt o aveam de mică pentru că tata a avut mereu motocicletă, un Ij și un Minsk, în atașul cărora m-au plimbat în concedii prin țară. Așa ca era o chestiune de timp până să mă agăţ de ghidoane. Acum am o bestie mișto, un Harley-Davidson de 1200cm3, un ‘48 modificat un pic.

In 2013, pe 14 Martie mai exact, am devenit mama unui băiat, Adan -Marcel, prima sarcina si singurul copil pînă acum.
Mereu mi-am dorit sa fiu înconjurată de copii și mă vedeam mamă de 3 bucăți, dar viața m-a consumat în ultimii 5 ani și nu știu ce energie aş mai avea pentru încă unul. Dar, cine știe? Anul asta fac 40. Nu de kg ci de ani. Deci timpul nu este trecut.
Asta sunt eu în linii mari și vă invit să ne spunem poveștile aici, pe blogul meu: “Cu și fără Masca “ by Ani Cretu.

Sa va meargă bine !

«

»

4 COMMENTS

 • Mereu am cautat omul din spate. Ma bucur sa te cunosc si in acest fel.

  • Cretu Ani

   Și eu ma bucur mult și mulțumesc Pt mesaj !

 • Gabriel Popescu

  Felicitări pentru blog doamna Ani Crețu.Articole interesante și dați oportunitatea ca fanii dumneavoastra sa cunoasca omul din spatele artistei frumoase, talentate și respectabile.Interesantă partea cu motocicleta.Nu stiam ca aveti motor.
  Salutări si toate cele bune in plan profesional cat si familiar.

  • Cretu Ani

   Mulțumesc Pt mesaj! Pt ca ma citiți 🙏🙏🙏🤗🤗🤗

what do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Remember Summer 
My way of life 💪
Uita-te mereu in fată! In spate ai trecut deja 🤗
@ladies_in_motion 
@jade_boutiquee 
@bma_beautymakeupartistry 
@glow_brands_ 
@zinzinoofficial “Inspire Change In Life “ 💎
 • Da! 
Câți realizează ASTA???
 • Hai la VOT !
Ai un DREPT
Ai o OBLIGAȚIE 🇹🇩 România mea! România copiilor noștri !
 • Un cross blogging între noi fetele💪 
Eu și colega și prietena mea de peste ... 21 ani astăzi față în față in același articol. @ioanaginghina Puteți trece dintr-un blog în altul mai repede decât treceți Bulevadul ☺️dând click in articol pe numele nostru 🤗
2 actrițe 
2 mame
2 activiste 
Ani și Ioana
#actresses #blog #crossblog #bloggers #moms #lifestyle #health #women #power #children #our #legacy #job #bestjobever @zinzinoofficial #suplements
 • Când Universul lucrează astfel încât să te înconjori de minuni și minunați🙏 
Dr Paul Clayton la București 
Mulțumesc celor care au sprijinit aceste două conferințe 
@zinzinoofficial 
@biocorner 
@turmericetcardamom 
@domeniilebogdan
@agriro_fresh 
@cheilebicazului 
#dr #scientist #health #healtylife #lifestyle #mylife #mychoices #living #la #vita #loca #actress #blogger #activist #healthactivist #all #for #my #child 💚
 • Par un om serios când privești poza asta, nu? 
Ia vezi link in Bio ... și scrie-mi după 😂😂😂
Photo session Ladies In Motion
Make-up @bma_beautymakeupartistry & @nagler_andreea 
Outfit @jade_boutiquee 
Shoes @estellablue 
My life can not be catch in a hand😜
#life #lifestyle #blog #blogger #actress #activist #lifepromoter #health #movement #myreason #myson
 • Ce este ViVa de la @zinzinoofficial? 
Extract pur de Șofran - cel mai scump condiment din lume 💎 -care stimulează în mod direct producția de serotonină și melatonină. Astfel dispar stresul oxidativ și grija 😉 Depresia? Ce este? Toți dau vina pe stres și probleme când,de fapt, este rezultatul unei inflamații cronice. Toți avem probleme și stres dar nu toți facem depresie ✌️
#health #suplements #viva #life #healthylife #nostress #oxidativestress #balance #life #actress #actresslife #blogger #blog #cusifaramasca
 • Mom& Son💚
Eu: mamă,părinte, prietenă, confidenta, sprijin, bucătar, “doctor” , dietetician ...😜etc 
El: Motivul pentru care TOT 💚
#us 
Outfit: @jade_boutiquee 
Boots: @estellablue 
#mom #son #mykid #team #beatteam 
#energy #wetake #suplements #zinzino #zinzinosuplements @zinzinoofficial