Search here...
TOP
Ani Cretu Cu si fara masca
Copii Despre mine

Ploaia de creioane

Când ești continuu in hora, nu îți dai seama cât de obosit ești. În cazul meu, am trecut prin atatea cu copilul timp de 5 ani, incat pentru mine nu a mai fost loc. Atunci când butonul de alerta este apăsat in permanenta, corpul este in tensiune, suprarenalele produc cortizol la greu si tu nu simți nimic: nici oboseala, nici rău… nimic. Nici dacă te tai nu curge sânge.

După 7 luni de vizite la Clinica din Cluj, copilul era mai bine. Doamne, i-am facut sandwich cu șunculiță de curcan bio. Putini înțeleg ce mare realizare este asta.  După 2 ani jumate de regim strict pentru intoleranta gravă la histamina, a fost prima victorie, primul moment de respiro pentru mine.

Copilul era mai bine, dar la mine apar primele semne de oboseala: stări de rău, viroze prelungite. Ajung la Clinica din Cluj și ma pune Dr. Haldor Holesch (eu ii zic Dr. HH) la terapie pentru “revizie și reconstrucție“.

Ani Cretu Cu si fara Masca Ploaia de creioane

Stăteam Zen pe patul de tratament, cu ochii închiși, muzica de relaxare, cand aud: poc, trosc și toată gama de zgomote de parca băgase cineva pietroaie pe un burlan, urmate de “Nuuuu!” Era vocea prietenei mele Alexandra (sora mea de suferința și mama celui mai bun prieten al lui fi-miu). Deschid ochii si fetele de la Terapie ma anunța: “băieții…”. Le rog frumos sa pună aparatele pe pauză și ma duc pe hol. Adan era la etajul 2, in capătul scărilor, râdea in hohote și striga “ Plouă cu creioane! Plouă cu creioane!”. Filip, jos in fata mea, țopăia bătând din palme “Daa, mai vreau!” In jurul meu, peste tot, creioane colorate care zburasera de la etaj, pana jos pe scări. Si brusc, din relaxarea mea, ma apuc sa adun peste 150 creioane, sa le pun in cutie la loc. Ca sa nu ma enervez, le puneam in cutie și spuneam in gand: roșu, mov, galben. Doamne, ce jena mi-a fost! În clinica asta este liniște, lumea e Zen, se vorbește încet, calm. Si tocmai copilul meu (ca va ziceam ca fac chestii când ți-e lumea mai draga) sa facă așa ceva!

Eu si Alexandra strângem toate creioanele și ma întorc sa îmi termin terapia. Numai Zen nu puteam fi! Gata și relaxarea pe ziua asta, ce naiba, prea multă ma scoate din circuit.

Pe Adan și Filip cand ii intrebi de ce mergem la Cluj, iti raspund pe loc: “Ca sa ne distreze mamele noastre“. Îl întreb pe Adan “Pai, nu ca sa mergem la Clinica?” iar el imi raspunde: ”A, da, și pentru asta. Dar ce? Acolo nu ne distram?”

Dacă am reușit ceva in tot noianul de probleme a fost sa fac șpagatul in viața, astfel încât Adan sa nu simtă ca are probleme de sănătate. Când mergem la Transilvania Healing Center, el nu considera ca merge la doctor. Am fost și iertati ca am stricat linistea, pentru ca le-am povestit ca pentru ei doi, Adan și Filip, Clinica este locul unde se distrează, nicidecum nu se trateaza.

Nu uitați, dragilor, degeaba vrem sa le fie bine copiilor dacă de noi nu avem grija. Este un “must“ sa fim bine noi insine, pentru ca nimeni in afara de noi nu ii poate iubi și îngriji pe copiii noștri mai bine ca noi!

Sa va meargă bine !

«

»

9 COMMENTS

 • Nicoleta Tiu

  15 ianuarie 2017, ora 17:27- prima oara cand ti am scris si ti am povestit despre suferintele mele, iar la 7 minute mi ai raspuns fara sa stii cine sunt. Din acel moment au urmat ore interminabile pe fb si telefon de conversatii cu sfaturi, retete, suplimente, recomandari…
  Ii multumesc Bunul meu Dumnezeu ca te a trimis in viata mea!
  Suferinta ne a unit si astazi ne leaga o prietenie frumoasa si sincera!
  Esti un om cu suflet de inger! Te iubesc enorm❤!

  • Cretu Ani

   Nico, nimic nu este întâmplator !!! Nimic ! Știi ca de multe ori te cert pt ca nu ai suficientă încredere in tine ca mama și ca om. Puterea este in tine. Eu nu am făcut decât sa îți amintesc de fiecare data !
   Love you, too ! Și pe maimuțicile tale mici , A și N !

 • Albina

  Am mevoir de ajutot

 • Albina

  Copilul meu are dao 2

 • Diana

  Buna ! Unde ul pot găsi pe acest doctor, nu mai colaborează cu aceasta clinica !

 • Oana

  Buna la aceasta data ai recomanda unei mămici cu băiat de 3 ani și 6 luni cu dermatita atopică sa mai meargă la clinica din Cluj dacă nu mai este domnul doctor Haldor? Multumesc

what do you think?

Instagram has returned invalid data.